2 Mayıs 2008 Cuma

Leona Lewis


03.Nisan.1985

Londra, İngiltere

Ses Sanatçısı, Müzisyen, Pop Şarkıcısı










Leona Lewis
1985-...

İngiliz şarkıcı. Tüm zamanların en hızlı satan 4. albümünün sahibi olan Lewis, İngiltere'deki X Factor isimli yetenek yarışmasında keşfedilmiştir. Bleeding Love isimli single'ı ise rekor kırarak ülkenin en çok ilgi gören çalışmalarından biri olmuş, haftalarca zirvedeki yerini korumuştur.
'); aLE(id,rc);
//-->
Gittigidiyor3 Nisan 1985 tarihinde Karayip kökenli Aural Josiah ve anglo-sakson kökenli Maria Lewis'in kızı olarak Islington, Londra, İngiltere'de dünyaya geldi. Teatral tarzı ve güzel sesiyle bebek denilebilecek yaşta yeteneğinin sinyallerini veren Lewis, henüz beş yaşındayken Sylvia Young Theatre School'da eğitim almaya başladı. Sylvia Young Theatre School'u Italia Conti Academy ve BRIT School'da gördüğü öğrenim süreçleri izledi. İlk şarkısını 12 yaşında besteleyen müzisyen, katıldığı tüm yetenek yarışmalarından da birincilikle ayrılıyordu.
Okuldan ayrıldıktan sonra geçimini sağlamak ve şarkılarını kaydettiği kayıt stüdyolarına para ödeyebilmek için garsonluktan resepsiyonistliğe kadar bir çok farklı işte çalışan Lewis, sonunda demo kayıtlardan oluşan ve tamamının sözünü müziğini kendisinin yaptığı Twilight adlı albümü hazırladı. Ancak Twilight, hiç bir zaman dinleyiciyle buluşamadı. 15 yaşındayken prodüktör Marley J. Wills'in desteğini alarak Minnie Riperton'ın Lovin' You isimli şarkısını yeniden seslendirdi ve bunun üzerine Sony firması ikiliyi Amerika'ya davet etti.
Erkek arkadaşının zoruyla X Factor isimli yetenek yarışmasına katılan Lewis ilk seçmelerde Over the Rainbow'u seslendirdi ve yarışmanın sonunda 16 Aralık 2006'da birinci olduğu açıklandı. Danışmanı Simon Cowell'di. Louis Walsh ve Sharon Osbourne jüri üyesi olarak başından beri Lewis'i favori olarak gösteriyorlardı ve onu soul müziğin divaları Mariah Carey, Whitney Houston ve Celine Dion'la kıyaslıyorlardı. Showun final gecesinde ünlü İngiliz grup Take That'le birlikte A Million Love Songs'u seslendiren şarkıcı büyük takdir kazandı. Take That'in vokali Gary Barlow bu performanstan çok etkilenerek Cowell'a: "Bu kız bugüne kadar yarışmanıza katılan herhangi bir yarışmacıdan 50 kez daha iyi ve ona doğru bir albüm yapmanız konusunda bu sizin sorumluluğunuzu arttırıyor." açıklamasında bulundu. 17 Mart 2008'de Oprah Winfrey Show'a katılan Simon Cowell Lewis'in çok kısa zamanda iyi bir şarkıcıdan bir süper stara dönüştüğünü belirtti.
Kelly Clarkson'ın ilk single'ı A Moment like This'i yeniden seslendirdiği kopya milyonlarca satan şarkıcı, aynı zamanda internette yarım saat içinde beşbin kez download edilerek bir rekora imza attı. 2006 noelinde İngiltere'nin en çok satan çalışması Lewis'e aitti. Gnarls Barkley'in "Crazy isimli çalışmasının da önüne geçen şarkı, müzisyenin İngiltere'de kazandığı başarıyı tesciller nitelikteydi. Bu olağanüstü başarının ardından Lewis'in albümü Simon Cowell ve Clive Davis'in prodüktörlüğünde 25 Nisan 2007'de müzik marketlerdeki yerini aldı. Tüm zamanların en hızlı satan dördüncü albümünün sahibi olarak yepyeni bir rekora imza atıyordu şarkıcı. Albüm Spirit adını taşıyordu ve albümden çıkan Bleeding Love isimli ilk single haftalarca İngiltere listelerinde bir numara kalma başarısı gösterdi ve Amerika'da da yılın en iyi albümlerinden biri olarak lanse edildi.
Lewis 9 yaşından beri onu tanıyan elektirkçi Lou Al-Chamaa'yla birlikteliğini sürdürmektedir. Vejetaryendir.

Hiç yorum yok: