2 Mayıs 2008 Cuma

Ronaldo


22.Eylül.1976

Brezilya

Futbolcu










Ronaldo
1976-...

Ronaldo Luís Nazário de Lima Brezilya'nın dünyaca ünlü forvetlerindendir. Faal futbol yaşantısını İspanya'nın Real Madrid kulübünde sürdürmektedir. Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynamıştır. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda gol kralı olma başarısını göstermiştir.
'); aLE(id,rc);
//-->
GittigidiyorRonaldo Luis Nazario de Lima, 22 Eylül 1976'da Rio de Janeiro'da dünyaya geldi. Aktif futbol yaşantısına İtalya'nın Milan Kulübü'nde başladı ve Avrupa'nın üst düzey takımlarından yer aldı. Zinedine Zidane ile FIFA Yılın Dünya Oyuncusu ödülünü 7 kazanan futbol tarihindeki 2 oyuncudan biridir.
Dünya Kupaları tarihinde gelmiş geçmiş en çok gol atan futbolcu ünvanına sahip olan Ronaldo, 3 yıla yakın bir süreç sakat kalmış ve bu dönemde aldığı kilolara nedeniyle sık sık eleştirilmişti.
1996 Atlanta Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan futbolcu, aynı zamanda UEFA tarafından 1998 yılında En Değerli Oyuncu ünvanını da almıştır. Ronaldo şu an AC Milan'da 9 numaralı forma ile yer almaktadır. Aynı zamanda 1994 yılından beri Brezilya miili takımında oynamakta olan Ronaldo'nun 97 maçta toplam 62 golü kaydedilmiştir.

Hiç yorum yok: