2 Mayıs 2008 Cuma

Nicole Scherzinger


29.Haziran.1978

Honolulu, Havai, A.B.D.

Dansçı, Pop Şarkıcısı










Nicole Scherzinger
1978-...

Nicole Elikolani Prescovia Scherzinger, 1978 doğumlu Amerikalı şarkıcı, dansçı, söz yazarı ve aktris. The Pussycat Dolls adlı pop grubunun baş vokalisti.
'); aLE(id,rc);
//-->
GittigidiyorFilipinli baba ve Rus asıllı, [Hawaii doğumlu annenin iki çocuğundan biri olan Nicole Scherzinger Honolulu, 29 Haziran 1978'te Hawaii'de dünyaya geldi. Annesi Rosemary, profesyonel bir hula dansçısı (Hawaii kökenli bir dans) ve büyük annesi saygın bir Mariachi şarkıcısıydı.
Ailesi Nicole'un doğumundan kısa bir süre sonra ayrıldı. Nicole 6 yaşındayken, öz babası olarak gördüğünü söylediği ve soyadını aldığı, Alman asıllı Gary Scherzinger, annesi ve kız kardeşi ile birlikte Louisville, Kentucky'ye yerleşti.
Louislille'de kariyerine genç yaşlarda başlayan Nicole Scherzinger, güzel sanatlar lisesindeki eğitiminin ardından Coca-Cola'nın düzenlediği yetenek yarışmasını (The Coca-Cola Classic Talent Contest) kazandı. Bu sayede The Actors Theatre of Louisville'deki birçok oyunda rol aldı. Her ne kadar eğitimine sahne sanatlarında devam etmek üzere Dayton, Ohio'daki Wright State University dans bölümüne girdiyse de 1999'da, Days of The New adlı rock grubunun vokalisti Travis Meeks'in ısrarı üzerine grupla birlikte birkaç demo kaydı yapmak için eğitimini bir süreliğine durdurdu.
2000 yılında Days of The New ile aradığını bulamayan Nicole, eve döndü ve kendi şarkıları üzerine çalışmaya başladı. 2001'de The WB'nin TV şovu Popstars'a katıldı ve tamamı kızlardan oluşan pop grubu Eden's Crush'da kendine bir yer edindi. Grubun 2001 yılında çıkardığı Get Over Yourself isimli single, listelerde ilk beşe yükselmiş olsa da plak şirketinin iflas etmesiyle, grup dağıldı.
Eden's Crush'ın dağılmasıyla kendi kariyerine odaklanan Nicole Scherzinger, şansını oyunculukta deneyerek, 2003 yılında Chasing Papi ve Love Don't Cost A Thing, ve 2004'de Be Cool adlı filmlerde ve My Wife and Kids ile Half & Half adlı TV şovlarında rol aldı.
Bir arkadaşının 2003'de The Pussycat Dolls adında bir grubun toplandığından bahsetmesiyle gruba sonradan katıldı. Gruba sonradan katılmasına rağmen neredeyse grubun Eylül 2005'de çıkardığı PCD albümündeki bütün vokalleri kendi başına yaptı. Nicole ve Pussycat Dolls, özellikle Don't Cha, Buttons, Beep, Stickwitu gibi singleları ile müzik listelerinde üst sıralara yükseldi. "Don't Cha", Amerikan listelerinde uzun süre ilk sırada kalmayı başardı.
Ayrıca Nicole Scherzinger, Tokyo International Forum'da Japon süperstar Yoshiki'nin şarkısı I Will Be Your Love'ı ve Nicole Kea adıyla Adam Sandler]'ın başrollerinde oynadığı 50 First Dates (İlk Elli Öpücük) adlı filmin soundtrack albümünde Breakfast in Bed adlı şarkının cover versiyonunu seslendirdi.
Black Eyed Peas, Busta Rhymes and Timberland’le de çalışan Nicole Scherzinger, alternatif rock grubu 311'in vokalisti Nick Hexum ile nişanlandı fakat daha sonra çift bu nişanı bozdu. 311 grubunun 2002 yılındaki hit şarkıları Amber, onun için yazılmıştı ve Nicole, şarkının klibinde de yer aldı. Amerikalı şarkıcının Ke'ala adında bir de kız kardeşi var.

Hiç yorum yok: